ефективен

ефективен
ефектѝв|ен, -на, -но <-ни>
прил (действителен) effettìvo, reàle; (резултатен) efficiènte, efficàce

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • ефективен — (лат affectivus) возбудлив, чувствен …   Macedonian dictionary

  • ефективен — прил. ефикасен, действен, резултатен …   Български синонимен речник

  • алгоритам — (лат Algonthmi латинизиран облик за Алхаризми, прекарот на арапскиот математичар Мухамед ибн Муса) 1. правилна постапка во сметањето, т е ефективен метод со кој од дадените појдовни податоци, определени со низа сметачки, односно логички постапки …   Macedonian dictionary

  • действен — прил. активен, предприемчив, пъргав, деятелен, енергичен прил. динамичен прил. ефективен, ефикасен, резултатен …   Български синонимен речник

  • ефикасен — прил. успешен, резултатен, сполучлив, благополучен, благоприятен, удачен, сигурен прил. действен, ефективен прил. полезен, услужлив, благотворен …   Български синонимен речник

  • резултатен — прил. производителен, плодовит, плодоносен, продуктивен, плодотворен, полезен, изгоден прил. ефикасен, ефектен, успешен, сполучлив, благополучен, удачен прил. ефективен, действен …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”